Wie ben ik?

Ik ben Joya Eckhardt. Zesenveertig jaar, geboren in India en getogen in Uithuizen, een dorpje in het hoge noorden van de provincie Groningen. Daar ben ik liefdevol en in harmonie opgegroeid in een ondernemersgezin. Ik woon in de stad Groningen met drie kinderen in de leeftijd van zestien, vijftien en twaalf jaar. Naast mediator werk ik bij de gemeente Groningen.

 

Waarom mediation?

Al jarenlang heb ik een intrinsieke fascinatie voor het gedrag van mensen en zocht ik uit waarom begrip voor elkaar soms ver te zoeken was. Gaandeweg werd ik geregeld ingezet als bemiddelaar bij gesprekken waarin een conflict op de loer lag. Ik zag mensen en/of organisaties lijnrecht tegenover elkaar staan terwijl ik juist de focus legde op de gemeenschappelijker deler. Doordat in beide verhalen de onderliggende oorzaak boven tafel kwam, werd de communicatie onderling zachter en ontstond er ruimte voor een goed gesprek. In verschillende projecten en processen in mijn werk bij de gemeente verbond ik mensen weer met elkaar en gingen organisaties weer samenwerken. Ik vind het geweldig om te zien dat mensen weer samen verder kunnen na een situatie die voor hen, in de eerste instantie als uitzichtloos werd bestempeld. 

Curriculum Vitae

Tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening werd ik gefascineerd door het vak mediation, onderhandelen en conflicthantering. In het werk dat ik deed na mijn studie merkte ik dat ik deze vakken in de praktijk op een natuurlijke wijze toepaste. Als communicatieadviseur en ook in mijn opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kreeg ik extra gereedschap om de communicatie tussen mensen en organisaties weer op gang te krijgen.